PU News

Wednesday

3 Apr

CGN Finals 2019

5402 Views

Published: 03 Apr 2019

Na in 2017 en 2018 “back to back kampioen te zijn geworden, beide keren met een hattrick, (3 contests in een seizoen, 3x winst!), zijn we er op gebrand om de unieke ‘triple’ te halen: 3x kampioen op rij. De aanzet voor de hattrick dit seizoen is gelegd, winst in Wijchen én Almere.

 

Maar winnen is vandaag geen vanzelfsprekendheid met onze concurrentie uit binnen- en buitenland… en technologie die roet in het eten gooit. Een haperende computer dreigt de pret behoorlijk te bederven. Gelukkig wordt op tijd een oplossing gevonden en komt de voorbereiding niet in gevaar. Alles werkt!

De focus is er, de energie is er, de “SPARK” is er. Als voorlaatste act voor de prelims mogen we de vloer op…. En dan slaat alsnog het noodlot toe… geen geluid uit één van de synthesizers! Koortsachtig wordt gezocht naar de oorzaak en het wachten is zenuwslopend voor iedereen, staff, supporters, publiek, juryleden… en bovenal de leden. Hoe hou je de focus. En dan… eureka; een kabel met een breuk is de oorzaak en wordt vervangen! Met een luide tik kondigt de geluidsinstallatie aan dat we los kunnen en het publiek geeft daar een bijna fysieke reactie op die zeer inspirerend werkt. Het vervolg… een fantastische show, een enthousiast publiek, een fantastische score van 86,0 punten…. En 9,15 strafpunten wegens verregaande tijdoverschrijding. Balen! Door de netto score van 75,85 bezet PU de 4e plaats maar er is hoop. Het probleem wordt solide opgelost en we zijn er van overtuigd dat het ’s avonds goed zal gaan.

De middag wordt als vanouds besteed aan repeteren met de secties. Het is prachtig weer en net als vorige jaren trekken de secties weer veel publiek dat komt kijken en genieten. Een mooi cadeautje voor ons is dat Kyle Thomas van Promark/Evans/D’Addario/, hoofdsponsor van de CGNUnitedFinals, bij ons een kijkje komt nemen en daarover een Instagram filmpje publiceert. We zijn er blij mee.

Even traditioneel is het dat de unit, na de goed verlopen repetities ’s middags, op een vaste stek in Eindhoven gaat eten. Er wordt zo rustig mogelijk toegewerkt naar een top prestatie in de avond.

Al snel is weer alle aandacht en energie gericht op de warming up voor de avond. Ook hier, mede dank zij het goede weer, een bijna traditioneel gebeuren: het laatste ensemble repetitie van de warming up vindt plaats ten overstaan van best veel publiek voor de trappen van het Fontys gebouw. De ploeg is ‘vol opgeladen’; op naar de wedstrijdvloer!

Het gordijn gaat open, de unit de vloer op. Stekkers worden aangesloten en geluid wordt getest… alles doet het! Een onhoorbare zucht gaat door het hele team van spelers, begeleiders en supporters.

Wat dan volgt laat zich raden. Alsof ze bevrijd zijn van elke belemmering wordt een fantastische show neergelegd die mag rekenen op tussentijds applaus van het publiek en groot applaus aan het eind als alle lampjes richt het publiek knipperen. Kippenvel.

Het resultaat: een derde hattrick én de triple, drie jaar achter elkaar kampioen. Een unieke prestatie na overwinningen in 1999, 2004, en 2009 want nog niet eerder wist een indoor percussion unit 3 jaar achter elkaar te winnen. En dan ook nog met een ‘clean sweep’ waarbij we alle ‘captions’ wonnen. Het kon niet op.

Dank aan alle sponsors, support staff, vrijwilligers en allen die in meer of mindere mate hebben bijgedragen aan dit grote succes voor onze vereniging!

Wil je meedoen met Percussion Unlimited? Stuur een mail naar info@percussionunlimited.org of stuur ons een berichtje op FB m.me/PercussionUnlimited