PU News

Wednesday

27 Apr

PU wint overtuigend Indoor Music Games

4695 Views

Published: 27 Apr 2016

Het was de allereerste keer dat er een evenement van de Inoor Music Games in Nederland werd gehouden. Dat gebeurde in samenwerking met Juliana Korpsen Middelburg.

 

Vijf deelnemers waren in Middelburg van de partij, waarvan drie in de IMG Premier Class waar ook PU in meedeed. Showband Calypso uit Zwevegem (B) en Harpe Davids Indoor Percussion uit Zoetermeer bleken aan elkaar gewaagd. Calypso scoorde net iets meer en werd met 67.85 punten tweede. Harpe Davids eindigde als derde met 66.55 punten.


Een verslag van Karel-Willem Jaarsveld. Dit verslag is ook verschenen als nummer 73 van Drumcorps in Progress: www.drumcorpsinprogress.nl.

"Percussion Unlimited (IMG Premier Class)
Percussion Unlimited verlengt haar Indoor Percussion seizoen door deel te nemen in deze klasse. Tijdens de WGI Regional in Almere viel PU me al op als één van de meer melodische deelnemers. Ik vond en vind hier alles lekker in balans. Ik ben geen supergrote indoor percussion fan, maar dit klinkt gewoon lekker.

‘I Can’t Change’ behandelt het zware thema van pesten. En knalt daarbij langs en tegen alle hoeken van het veld. PU heeft een aantal leden dat wat ouder is dan ‘gebruikelijk’ in de indoor-wereld. Maar dat is geen enkel beletsel. Want die knallen net zo hard mee. Het is strak, snel, muzikaal, en zonder speakertekst prima te begrijpen waar de show over gaat.

Het donkere thema wisselt gaandeweg de show naar de regenboogkleuren die we op het eind terugvinden op decor, percussion en front-ensemble. Mooie show. Geen gekke fratsen of hoogdravende verhalen. Gewoon goede muziek en een razendsnelle show. Wederom knap gedaan."