PU News

Friday

25 Mar

In beeld: PU pakt brons met een gouden randje

5550 Views

Published: 25 Mar 2016

We beginnen in grijs. Ruis-grijs zo u wilt, grijze wolken overheersen Almere Poort. De plek waar op deze zaterdag de CGN Championships worden gehouden. Net als alle andere evenementen die hier door CGN worden gehouden betekent dat: veel wind rondom het sportcomplex. Om de slagwerkunits dit jaar te beschermen tegen de koude wind, heeft de organisatie een grote witte tent neergezet. Een tent waar Percussion Unlimited dankbaar gebruik van maakt tijdens de warming-up.

 

tent

Grijs
Tijdens het begin van 'I Can't Change' zijn we grijs, maar deze ochtend warming-up is alles behalve dat. De unit weet waar het voor naar Almere is afgereisd: alleen de beste uitvoering van de show telt. En dat merk je al tijdens de eerste noten in de grote tent. Toch kent grijs ook een keerzijde.

elek

Ruis
Ruis-grijs is zo'n keerzijde. Kent u het gezegde 'ruis op de lijn'? Tijdens het eerste optreden in Almere overkomt het Percussion Unlimited. De elektronica-sectie krijgt ermee te maken. Ruis op de lijn betekent in dit geval: geen samples en geen toetsen. Het zorgt voor een redelijk uitgekleed optreden van 'I Can't Change'. Positief punt is dat de unit wel een puik optreden op de wedstrijdvloer legt. Nadeel is wel dat de sfeer van de show niet uit de verf komt, waardoor PU deze middag eindigt in de grijze achterhoede.

warmup

Hard werken
Het chagrijn ontkennen hoeft niet deze middag. Er iets aan doen, dat kan wel. Hard werken, dat is waarmee Percussion Unlimited deze kater wegspoelt. Af en toe laat de zon zich zien als PU buiten repeteert. Het geeft de unit kleur, als PU zichzelf heeft hervonden en de pannen van de sporthal speelt tijdens de laatste warming-up van dit CGN seizoen.

show1

Finals
Vol overgave stapt de unit voor het laatst de vloer van de topsporthal op. Percussion Unlimited is er klaar voor en laat het zien. Grijs wordt zowaar een mooie kleur deze avond. Grijs is een mooie kleur dit hele seizoen, want zonder grijs zijn andere kleuren maar saai.

show2

Uniek
Het is het thema van dit seizoen: grijs kun je niet veranderen. De één vindt het lelijk, de ander vindt het de mooiste kleur van de wereld. Smaken verschillen, maar elke smaak is uniek. En die authenticiteit geeft kleur aan ons allen. In deze tijd van tegenstellingen, polarisatie en geweld vanwege het anders zijn, brengt Percussion Unlimited een boodschap van eenheid. Ook vanavond raakt die boodschap het publiek. PU straalt.

show3

Ultiem
De oudste indoor percussion unit van Europa nestelt zich met een ultiem optreden opnieuw tussen de Europese slagwerk top, met een derde plaats en een score van 86,67 (recap ). Van alle deelnemers scoort Percussion Unlimited met 88 punten het hoogst op muzikale uitvoering. Een geweldig resultaat door een geweldige groep muzikanten.



Meer foto's vind je op onze facebook-pagina . Percussion Unlimited dit seizoen niet live kunnen zien? Er is nog één kans: zaterdagavond 23 april, tijdens de Indoor Music Games in Middelburg. Houd deze site in de gaten voor meer details.