PU News

Wednesday

11 Feb

PU en ProMark: 10 jaar samenwerken aan groei

4002 Views

Published: 11 Feb 2015

Percussion Unlimited en ProMark vieren dit jaar een jubileum: Al 10 jaar zijn beide partijen onafscheidelijk. De indoor unit en de Amerikaanse stokkenfabrikant hebben de laatste jaren bijgedragen aan een stabiele groei van de Europese percussion scene. ProMark is ook al jaren trouw sponsor van CGN.


Sinds de eerste schreden van verschillende organisaties zoals DCH, DCE en CGN op het gebied van indoor percussion in Europa, is Percussion Unlimited van de partij. Sindsdien, eind jaren '90, is de activiteit enorm gegroeid. Groei die niet mogelijk was geweest zonder belangrijke partners als ProMark.


Vanaf 2005 is de Amerikaanse stokkenfabrikant een belangrijke pilaar onder de PU-organisatie als vaste waarde in de indoor scene. De activiteit waarin slagwerkgroepen uit heel Europa de laatste jaren op een gymzaalvloer moderne danspassen afwisselen met snelle figuren, bevond zich tien jaar geleden nog in een ontdekkingsfase.


bass


Met groepen uit voornamelijk Nederland en een enkele keer uit Engeland of Frankrijk, was het aantal deelnemers met gemak op één hand te tellen.  In 2015 doen 14 verenigingen mee in vier verschillende klasses. Ze komen uit Zweden, Italië, Frankrijk en Nederland. Niet alleen het aantal, maar zeker ook de kwaliteit van de groepen is toegenomen. Ziet ook Jim Bailey van ProMark.


"Sinds het bijwonen van de Color Guard Nederland (CGN) kampioenschappen de afgelopen jaren,  als jurylid en als toeschouwer, heb ik genoten van de groei van de indoor percussion activiteit", zegt Bailey. "Hoewel het duidelijk is dat CGN ensembles en hun staff worden beïnvloed door Amerikaanse groepen uit het WGI circuit, vind ik dat er ook elementen in de shows zitten die uniek zijn voor dit deel van de wereld."


Jim Bailey


"Ik kan er enorm van genieten als ik ontwerpers en staff zie die samen met de leden deelnemen aan de Europese indoor activiteit en iets unieks proberen neer te zetten. Daarmee krijgt de Europese percussion scene een eigen persoonlijkheid. Als kijker uit Amerika is dat een belangrijk element om je te realiseren dat je niet in Dayton Ohio (VS) bent, maar in Eindhoven in Nederland."


ProMark is naast PU-partner, ook al jaren als sponsor betrokken bij Color Guard Nederland (CGN). Ook dit jaar draagt de stokkenfabrikant zijn steentje bij aan de organisatie van de CGN Championships in Eindhoven eind maart. Jim Bailey, ziet de toekomst van indoor percussion in Europa zonnig tegemoet. Hij moedigt verenigingen aan om daarin wel een eigen weg te kiezen zoals de afgelopen jaren het geval was.


ProMark


"Naar mijn mening, betekent de eigen invulling van de afgelopen jaren slechts het begin van wat nog komen gaat. Waar ook ter wereld is er muziek, maar zijn er culturele verschillen waardoor vaak nieuwe en frisse muziek en ideeën worden geboren. Ik hoop dan ook dat de komende jaren de ontwerpers en staffleden hun creativiteit blijven gebruiken om de shows bij CGN verder uit te bouwen en de wereld te laten genieten van een unieke slagwerk ervaring."