PU News

Sunday

1 Apr

Verslag CGN Championships, Marching Open Class

3198 Views

Published: 01 Apr 2007

Na 2 jaar van voorbereiding, repetities en 2 contests was het dan zover; de CGN-finals van 31 maart in Eindhoven.

Omdat onze vorige repetitie (tevens contest in Drachten, door PU overigens glorieus gewonnen) alweer 2 weken geleden was, werd er op 30 maart in de avond nog gerepeteerd in Best. Uiteindelijk keerde iedereen rond middernacht terug naar huis, hotel, brug, kartonnen doos of waar er ook maar onderdak geregeld was!

No rest for the wicked! Om 08.00 uur ’s ochtends was (bijna) iedereen present in Eindhoven voor de onvermijdelijke administratieve handelingen (pasjes, stempels e.d.) waarna het tijd werd voor een uitgebreide warming-up. Aangezien door loting bepaald was dat PU als laatste mocht starten tijdens de prelims (voorrondes) hadden wij daar behoorlijk wat tijd voor. Om 09.50 uur stond iedereen klaar achter het gordijn en werd de spanning voelbaar. Mooi om te zien dat iedereen elkaar moed insprak en oppepte. En dan om 10.00 uur….showtime! Alle gedane inspanningen wierpen hun vruchten af en uitermate geconcentreerd werd een zeer goed optreden neergezet.

Alleen de nummers 1 t/m 3 (in een deelnemersveld van 7) gingen door naar de finale dus daarna begon het gespannen afwachten. We wisten al dat we 79 punten nodig hadden om door te gaan naar de finale....Na een minuut of 10 kwam onze bass 1 Ger met 2 vingers in de lucht in redelijk opgewonden stemming aanrennen, vervolgens gingen er 2 x 2 vingers in de lucht wat de duidelijkheid niet bevorderde (vredesteken, 4e plaats??). Het verlossende woord kwam echter direct; met 82,6 punten ging PU met een 2e plaats naar de finale! Een geweldige prestatie, waarop wel was gehoopt, maar die niet direct werd verwacht.

Aangezien de finals pas in de avond werden afgewerkt had iedereen tijd voor andere activiteiten. Sommigen moesten werken, anderen gingen naar het nabij gelegen Waalre, waar Rhythm X, een niet onverdienstelijk percussiecombo uit de US of A, diverse clinics en demonstaties gaf en wij kozen ervoor om te gaan lunchen bij het van der Valk hotel. Het weer was goed, dus nadat wij via enige renovatiewerkzaamheden een tafel voor 14 hadden geregeld op het terras met rustiek uitzicht op het voorbijrazende verkeer op de snelweg, kon het feest beginnen...... Gezellig keuvelend over politiek en wetenschappen, het klimaat en de economie deed iedereen heldhaftige pogingen om de niet geringe wraps, club sandwiches e.d. te verorberen. Het was allemaal goed binnen te houden en er is niemand ziek geworden.

Tsja, aangezien de middag niet zo heel vermeldenswaardig was, valt hier niets leuks over te melden en omdat dit nu eenmaal geen culinaire rubriek is, zal ik het bezoek aan het Chinees restaurant waar we in een uur tijd het buffet een totaal ander aanzien hebben gegeven slechts even noemen…bij deze dus! Het gaat tenslotte om de muziek nietwaar? Dus nadat iedereen weer compleet was, werd er wederom een warming-up gedaan en mocht PU voor de tweede keer die dag het strijdperk betreden. Alhoewel ons doel (een finaleplaats) al was bereikt en we eigenlijk vrijuit zouden moeten kunnen spelen, was er toch een hoop spanning waardoor sommige punten niet zo goed uit de verf kwamen als in de ochtend. Muzikaal klonk het wel weer wat strakker en uiteindelijk werd PU met een puntentotaal van 83,6 ook in de finale 2e, achter de (nu nog) ongenaakbare Senators.

Gezien de middelen, repetitietijd en de tegenslagen (zie vorige column) mogen we verschrikkelijk trots zijn op deze prestatie. Na 2 jaar afwezigheid is PU terug van weggeweest, en hoe!!!!