PU News

Saturday

4 Jun

PU-lid begonnen aan Amerikaans zomeravontuur

5113 Views

Published: 04 Jun 2016

Hierbij een update met betrekking tot het Amerikaanse avontuur van Boudewijn.

 

Woensdag 27 april - donderdag 28 april

Om zeven uur 's ochtends stapte ik op de trein naar Schiphol. Vanaf daar vloog ik via Seattle, Washington naar Portland, Oregon, waar ik een avond de tijd had om de stad te bekijken samen met een medereiziger die ook in het hostel verbleef dat ik voor twee nachten geboekt had.

oefenen

De volgende ochtend ging ik naar Beaverton, een voorstad van Portland. Daar kon ik de hele dag terecht bij een high school, waar ik het tweede nummer in kon studeren dat eerder die week verstuurd was.

Vrijdag 29 april - zaterdag 30 april

Na een ochtend te kunnen uitslapen werd ik opgepikt door de drum major van Oregon Crusaders. We reden naar St Paul, waar het camp plaats zou vinden. Van 21:00 tot 24:00 vond de eerste repetitie plaats.

ensemble

De focus lag bij dit camp vooral bij het spelen van de showmuziek. Voor het grootste gedeelte van de zaterdag speelden we net als de dag ervoor apart met het front ensemble. Het derde nummer werd op deze dag ingestudeerd. In de avond kwam de drumline ons vergezellen om de tweede movement mee te spelen. De dag werd afgeslopen met een muzikaal ensemble met heel het corps, afgezien van de color guard.

Zondag 1 mei - maandag 2 mei

Op deze zonnige dag repeteerden we buiten. De rest van het corps had een visual repetitie op het veld en wij stonden apart alle muziek nog door te nemen. Om 14:00 was het camp klaar en ging iedereen aan de slag met de taak toegeschreven aan de desbetreffende sectie.

buiten

Het front ensemble moest alle instrumenten inladen. Hierna reed ik samen met een tuba-speelster naar Seattle, omdat ik vanaf daar een vlucht geboekt had de dag erna. Ik verbleef deze avond bij een Couchsurf-host. Ik ga niet uitleggen wat dit precies inhoudt, maar voor de geinteresseerden is er genoeg te vinden over deze "reizigerscommunity" op internet. Maandagochtend vroeg vertrok ik met de tram naar het vliegveld van Seattle. Tegen het eind van de middag kwam ik aan in Detroit, Michigan, waar ik werd opgepikt door een Couchsurf-host. De rest van de dag hebben we downtown Detroit bezocht en een drankje gedaan in een lokale bar.

Dinsdag 3 mei, woensdag 4 mei

Mijn host was zo vriendelijk me af te zetten op het Greyhound busstation, waar ik de bus nam naar Toronto, Ontario (Canada), waar ik in de avond aankwam bij een hostel. De dag erna kon ik de befaamde CN-tower 'beklimmen', iets waar ik tijdens mijn vorige bezoek in Toronto niet aan was toegekomen.

toren

Hierna vertrok ik op het gemakje naar het vliegveld, waar ik na een korte maar veelbewogen trip alweer naar huis ging.

Succes!
Percussion Unlimited is altijd trots op leden die hun dromen najagen en de stap zetten om op hoog niveau in een Amerikaans muziekgezelschap te spelen. Leden, staff en bestuur wensen Boudewijn de komende 2,5 maand heel veel succes en vooral veel plezier toe!

Boudewijns avonturen zijn onder meer te volgen via een speciale facebookpagina. Scores van de wedstrijden waar het corps van Boudewijn aan meedoet vind je de komende weken op de website van DCI.