PU News

Sunday

2 Mar

WGI Almere garantie voor groei

4010 Views

Published: 02 Mar 2014

Percussion Unlimited heeft een grote stap gezet in Almere. Tijdens de WGI European Regional zaterdag 1 maart wist de unit, ondanks enkele flinke tegenslagen, de groei van de laatste weken door te zetten en indruk te maken op de Amerikaanse jury.

Prelims


Het gebeurt elk seizoen wel eens. Leden die moeten afhaken, of ziek zijn op belangrijke momenten in een seizoen. Maar, als dat twee leden betreft binnen één lijn, laat dat zijn sporen na. Met dat laatste feit moest de snareline toch de WGI Regional ingaan. En dat hebben ze, met alle andere leden, met verve gedaan.


Prelims

Wat begon met een vrijdagavondrepetitie in een sporthal nabij Den Bosch, leidde zaterdagochtend tot een stabiel en muzikaal prima optreden. Voor het eerst werd de show gebracht in een enorme sporthal, iets waar zoals elk seizoen leden aan moeten wennen. De beoordeling van de Amerikaanse juryleden plaatste PU in prelims op plek vier van de totaal zeven deelnemers in de Percussion Open Class.


Clinic


Na afloop van de voorronde, was het tijd voor het inmiddels vertrouwde half uurtje met de jury. Staff en leden kregen daarin de mogelijkheid om met de Amerikanen te werken aan een deel van het product. Tips en ideeën werden uitgewisseld en waar mogelijk al toegepast. Na deze sessie met de jury, bracht Percussion Unlimited het grootste gedeelte van de dag buiten door om het muzikale boek verder te verfijnen.


The One


De intensieve middag en de aandacht voor verbeterpunten kwamen terug in het finals optreden van The One. Net als voorgaande weken wist Percussion Unlimited de groei van het product door te zetten en daarmee werd weer een belangrijke stap gezet. De leden van PU hopen dat de twee afwezige snarespelers de komende weken kunnen aanhaken, zodat als één groep richting de CGN Championships kan worden gegaan.


Finals

Scores WGI Finals:

1. 87,35 Jubal Indoor Perc.
2. 86,55 Drumspirit
3. 82,05 Beatrix Indoor Perc.
4. 81,55 Unik Star
5. 81,50 Percussion Unlimited / EuropeanX
7. 76,25 yMe